Ga naar de inhoud

Tomahawk steak van hert met risotto

Een Tomahawk steak ziet stoer uit op je barbecue. Met deze mini-Tomahawk van hert kan je dan weer een eleganter gerecht maken. Combineer het met risotto en frietjes van zoete aardappel en pastinaak. Fancy comfort food.

Tomahawk steak van hert met risotto

Een Tomahawk steak ziet stoer uit op je barbecue. Met deze mini-Tomahawk van hert kan je dan weer een eleganter gerecht maken. Combineer het met risotto en frietjes van zoete aardappel en pastinaak. Fancy comfort food.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Barbecue
Porties 4 personen
calorieën 600 kcal

Equipment

  • Primo Oval XL
  • Houtskool
  • Kerntemperatuurmeter
  • Aanmaakwokkels
  • Gietijzeren bakplaat

Ingrediënten
  

  • 500 gram Herten tomahawk uit Nieuw-Zeeland
  • 1/4 bussel peterselie
  • 1/4 bussel kervel
  • 55 gram boter
  • 25 gram paneermeel
  • 125 gram risottorijst
  • 1 sjalot
  • 1 Scheut witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 Scheut olijfolie
  • 1 zoete aardappel
  • 1 pastinaak
  • 0.5 bakje champignons
  • 50 gram rucola

Instructies
 

Tomahawk steak van hert

  • Maak eerst de groene kruidenkorst. Snijd de peterselie en de kervel grof. Doe de groene kruiden samen met 25 gram boter, het paneermeel, peper en zout in de cutter tot je een mooi mengsel hebt.
    1/4 bussel peterselie, 1/4 bussel kervel, 55 gram boter, 25 gram paneermeel
  • Laat het vlees op kamertemperatuur komen en bedek de bovenkant met de kruidenkorst. Bereid je Primo Grill voor met een indirecte en een directe zone op 180°C.
    500 gram Herten tomahawk uit Nieuw-Zeeland
  • Grill het hert kort op de directe kant en plaats het daarna op de indirecte kant en steek de kernthermometer in het vlees. Je kan eventueel rookhout toevoegen. Als het vlees een kerntemperatuur van 53°C bereikt haal je het hert van de barbecue en laat je het even rusten. Het vlees zal nog verder garen tot 55°C.

Risotto

  • Pel en snipper de sjalot. Breng de kippenbouillon aan de kook.
    1 sjalot, 1 liter kippenbouillon
  • Fruit de sjalot glazig in olijfolie. Voeg de rijst toe en roerbak tot alle korrels glazig zijn. Blus met de wijn en roer tot de vloeistof door de rijst opgenomen is.
    125 gram risottorijst, 1 Scheut witte wijn, 1 Scheut olijfolie
  • Schenk er een pollepel hete bouillon bij en roer weer tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Doe zo verder tot de rijst gaar is (± 20 minuten): bijna alle bouillon zal dan opgebruikt zijn.
  • Rasp de Parmezaan en meng het door de risotto. Snijd de koude boter op stukjes en meng het door de risotto. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met peterselie en wat Parmezaan.
    30 gram Parmezaanse kaas

Frietjes van pastinaak en zoete aardappel

  • Snijd de groenten in balkjes en meng ze met olijfolie, peper en zout.
    1 zoete aardappel, 1 pastinaak, 1 Scheut olijfolie
  • Leg de gietijzeren bakplaat boven de directe kant van de barbecue met een temperatuur van 180°C. Verdeel de frietjes erover en laat ze bakken tot ze krokant en gaar zijn. Schep ze regelmatig om zodat ze niet verbranden. Je kan dit doen wanneer het hert op de indirecte zijde gaart.

Champignons

  • Bak de champignons in boter en kruid met peper en zout.
    0.5 bakje champignons

Notities

Smakelijk!
 
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
 
Op zoek naar een barbecue, houtskool of accessoires? www.barbecueplein.nl
Vlees van topkwaliteit geleverd aan jouw voordeur? Éen adres www.atelierfrancois.shop
Trefwoord Barbecue, BBQ, Hert, Pastinaak, Risotto, Tomahawk, Zoete aardappel

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met de cooky policy.  Welke cookies? Chocolate chip cookies?