Een echte Vlaamse klassieker, volgens het recept van mijn oma. Niemand maakt lekkerder Paling in’t groen klaar dan zij. Wil je toch een poging doen om dé lekkerste paling klaar te maken? Probeer haar recept dan zeker uit.
Voor de recept gebruikte oma paling van Borremans, een familiebedrijf dat al vijf generaties lang gespecialiseerd is in het verhandelen van paling. Ondertussen kweken ze zelf paling op een ecologisch verantwoorde manier. Meer weten of paling (online) bestellen? Haast je naar www.borremanspvh.be.
Oma’s Paling in’t groen
Een echte Vlaamse klassieker, volgens het recept van mijn oma. Niemand maakt lekkerder Paling in't groen klaar dan zij. Wil je toch een poging doen om dé lekkerste paling klaar te maken? Probeer haar recept dan zeker uit.
Ingrediënten
- 1 kilo panklare paling Palinghandel Borremans
- 50 gram boter
- 1 ui
- 8 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 50 gram zuring
- 50 gram peterselie
- 50 gram spinazie
- 50 gram kervel
- 10 gram marjolein
- 10 gram rozemarijn
- 10 gram salie
- 20 gram citroenmelisse
- 35 cl droge witte wijn
- 1 eetlepel bloem
- citroensap
- peper en zout
Instructies
- Snijd de paling in gelijke stukken. Kruid ze met peper en zout en bestuif ze met bloem.1 kilo panklare paling, peper en zout, 1 eetlepel bloem
- Hak de ui, sjalotten en knoflook fijn. Stoof ze in boter.1 ui, 8 sjalotten, 1 teentje knoflook, 50 gram boter
- Voeg de paling toe en bak ze 5 minuten.
- Voeg de wijn toe tot de paling net onder water staat en stoof ze in 20 minuten gaar.35 cl droge witte wijn
- Hak de kruiden fijn en roer ze door de paling. Laat nog 5 minuten sudderen.50 gram zuring, 50 gram peterselie, 50 gram spinazie, 50 gram kervel, 10 gram marjolein, 10 gram rozemarijn, 10 gram salie, 20 gram citroenmelisse
- Breng op smaak met citroensap, peper en zout.citroensap
Notities
Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Gebruik voor dit recept paling van uitmuntende kwaliteit.
Paling Handel Borremans
Paling Handel Borremans