Ga naar de inhoud

Belgian Pickles

  • door

Belgian Pickles

RookPluim
Pickles gemaakt met gefermenteerde augurk 
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Vlaams
Porties 500 ml
calorieën 200 kcal

Equipment

  • 1 Bokaal Le Parfait 500 ml

Ingrediënten
  

  • 1/2 bloemkool in roosjes
  • 500 gr azijn
  • 70 gr suiker
  • 200 gr gefermenteerde augurken of augurken uit de winkel
  • 100 gr zilveruitjes
  • 3 el mosterd
  • 2 kl kurkuma
  • 1/2 kl gemberpoeder
  • 2 kl curry
  • 3 el maïzena

Instructies
 

  • Kook de azijn en suiker. Blancheer de bloemkoolroosjes er 2 minuten in.
  • Zeef de azijn voeg de mosterd, kurkuma, gemberpoeder en curry toe.
  • Meng de maïzena met een beetje water. Giet het bij de azijn en laat het even koken.
  • Doe de roosjes met de augurken en zilveruitjes samen in een bokaal en giet de hete saus erover.
  • Sluit de pot af en laat ze afkoelen.

Notities

Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Op zoek naar de perfecte startercultuur voor al jouw fermentaties? www.kultured.be
Trefwoord Augurk, Belgian, Belgisch, bloemkool, curry, fermenteren, pekelen, Pickles, zilverui, Zuurkool

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met de cooky policy.  Welke cookies? Chocolate chip cookies?