Knolselder, erwt en aardappelmousseline
Een barbecuegerecht waar de gegrilde knolselder perfect tot z'n recht komt. Werk het eventueel af met een fijn sneetje lardo.
Equipment
- Yakiniku Shichirin https://www.yakinikugrill.com/nl/yakiniku-medium-ronde-shichirin-teppanyaki-hibachi-grill
- Binchotan Houtskool https://www.yakinikugrill.com/nl/bbq-flavour-binchotan-white-lychee-5kg
- Gietijzeren rooster https://www.yakinikugrill.com/nl/yakiniku-shichirin-gietijzeren-rooster-rond
- Vuurvaste zeef https://www.yakinikugrill.com/nl/yakiniku-zeef
Ingrediënten
- 200 gram Shiitake en andere paddenstoelen
- 200 gram erwten
- 2 kleine Knolselders
- 150 gram koude boter
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 1 kilo bloemige aardappelen
- 250 gram warme melk
- 2 sjalotten
- Peper en zout
- Nootmuskaat
- bieslookolie
- Capucijn
- Gerookte olijfolie
- Lardo
Instructies
Knolselder
- Schil de knolselder en snijd ze in schijven van ongeveer 2 cm dik. Smeer ze in met olie. Grill de schijven knolselder boven direct vuur aan beide kanten en laat ze indirect verder garen tot ze helemaal gaar zijn.
- Doe de koude boter in een kleine kookpot en rook de boter op 80 graden gedurende 20 minuten. Roer af en toe om de rooksmaak te verdelen.
Aardappelmousseline
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken (heb je nog knolselder over? Voeg ze dan toe) en kook ze gaar in zout water. Giet de aardappelen af en pureer ze door een fijne zeef. Warm de melk op en meng de melk en de boter met een klopper door de puree. Breng op smaak met mosterd, peper, zout en nootmuskaat.
Erwten
- Besprenkel de erwten met gerookte olijfolie en zout. Bak ze in fijne zeef boven direct vuur tot ze gaar zijn. (knapperig)
Shiitake
- Bak de shiitake in de zeef en kruid met peper en zout.
Lardo
- Snijd de lardo in fijne schelletjes.
Afwerking
- Leg de warme knolselder op het bord. Dresseer de puree met behulp van een spuitzak. Verdeel de shittake en erwten over het bord.
- Leg de lardo op de knolselder en grill het kort door er gloeiend hete binchotan houtskool boven te houden.
- Werk af met geraspte Parmezaanse kaas, bieslookolie en capucijn.
Notities
Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.