Een luchtige chocolademousse waar de licht gepeperde smaak en kruidigheid van de dona LUISA (TierraLou) olijfolie de smaak van de chocolade versterken en complexer maken. De dona LUISA olijfolie geeft het dessert een uitgesproken smaak.
Gerookte chocolademousse met olijfolie, zeezout en vijgenchutney
Equipment
- CSG (koudrookspiraal)
- rookmot
Ingrediënten
- 180 gram pure chocolade (callets)
- 5 eidooiers
- 6 eiwitten
- 230 gram kristalsuiker
- 35 gram donkerbruine basterdsuiker
- 360 gram room
- 0,5 vanillestokje
- Olijfolie TierraLou dona LUISA
- Grof zeezout of fleur de sel
- Vijgenchutney (optioneel)
Instructies
- Rook de room met behulp van een CSG koud gedurende 2 uur.
- Klop de room op met de uitgeschraapte vanille.
- Klop de eidooiers samen met de suiker op.
- Klop het eiwit op.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Meng alles voorzichtig onder elkaar (als laatste de chocolade).
- Laat een nacht opstijven in de koelkast.
- Serveer de chocolademousse met olijfolie, zeezout en vijgenchutney.
Notities
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.