Om dit gerecht te maken heb je kwalitatieve olijfolie nodig. Het is een heel belangrijk onderdeel van het gerecht, dus laat de supermarktolijfolie maar links liggen. Ook de olijven zijn essentieel, de zachtzoete zwarte Empeltre olijven maken het gerecht compleet.
De ‘don ALBERTO’ olijfolie van TierraLou is perfect voor dit gerecht. Het is een fluwelen olijfolie met zachte bitterheid, een fruitachtige en nootachtige afdronk. Een ideale match met de gegrilde smaak van de asperges en te friszure smaken van dit gerecht.
Gegrilde groene asperge, labneh met een dressing van pistache en olijven
Gegrilde groene asperge, labneh, don ALBERTO olijfolie, citroenzeste, olijven, pistache en basilicum
Ingrediënten
Dressing van olijven en pistache
- 50 gram olijven TierraLou Empeltre
- 4 eetlepels olijfolie TierraLou don ALBERTO
- 50 gram gezouten pistachenoten
- 1 handje basilicum
Labneh
- 200 gram labneh
- 1 limoen (zeste)
- zwarte peper
Asperges
- 200 gram groene aspergepunten
- 1 eetlepel olijfolie TierraLou don ALBERTO
Instructies
Dressing van olijven en pistache
- Ontpit de olijven en snijd ze fijn. Haf de pistache in kleine stukjes en snijd de basilicum fijn.
- Meng dit met de olijfolie en kruid met peper en zout.
Labneh
- Meng de labneh met de zeste van een limoen en kruid met zwarte peper.
Asperges
- Besprenkel de asperges met olijfolie en kruid met peper en zout.
- Grill ze op de barbecue boven direct vuur op de rooster.
- Haal ze van de barbecue wanneer ze gaar zijn (duurt slechts een paar minuten).
Serveren
- Schep 2 lepels labneh op een bord en duw het plat in een cirkel.
- Snijd de asperges in de helft en dresseer ze op de labneh.
- Verdeel er wat van de dressing over.
Notities
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.