BBQ brownie
Chocolade brownie van de barbecue, afgewerkt met olijfolie en vijgenchutney.
Ingrediënten
- 60 gram ongezouten roomboter
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 75 gram donkerbruine basterdsuiker
- 125 gram pure chocolade
- 1 el siroop of honing
- 2 eieren
- 2 druppels vanille extract
- 100 gram bloem
- 20 gram cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- Olijfolie Tierra Lou – Dona Luisa
- Fleur de sel of grof zeezout
Instructies
- Bereid een barbecue met deksel voor om indirect te garen op 200°C.
- Doe boter, beide soorten suiker, chocolade en siroop in een pannetje. Zet het op een open barbecue (lage temperatuur) en roer door tot de boter en chocolade zijn gesmolten.
- De suikerkorrels hoeven niet te smelten. Laat het mengsel nu afkoelen. Kamertemperatuur is goed, maar lauwwarm mag ook.
- Klop ondertussen de eieren en het vanille-extract luchtig. Voeg het chocolademengsel toe en meng tot een egaal mengsel.
- Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe. Meng tot de ingrediënten zijn opgenomen.
- Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm. (Of ingevette dutch oven)
- Bak de brownie 25 minuten op 200°C.
- De bovenkant ziet er droog uit na het bakken, maar van binnen is hij nog lekker zacht en smeuïg.
- Schep de warme brownie in kommetjes. Werk af met olijfolie, fleur de sel en vijgenchutney.
Notities
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.