Ga naar de inhoud

Kefta kebab met platbrood, tomatensalade en feta

  • door

Kefta kebab met platbrood, tomatensalade en feta

Met zelfgemaakt platbrood uit de VONKEN houtoven.
Gang Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken Barbecue, BBQ, Mediterraan
Porties 6 personen

Equipment

  • VONKEN houtoven

Ingrediënten
  

  • 500 gram rundsgehakt
  • 300 gram lamsvlees bijvoorbeeld schouder
  • Peterselie
  • Zout
  • All spice poeder Cayennepeper, Sumac, Nootmuskaat, Gerookt paprikapoeder
  • 2 teentjes look
  • 1 ui
  • 300 g bloem
  • 0,5 theelepel zout
  • 50 g boter
  • 185 ml melk
  • 250 gram kerstomaten
  • Koriander
  • Witte wijnazijn
  • 200 gram feta
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • Verse munt
  • Kropsla
  • Zoetzure rode ui https://www.manyheadedstudio.be/zoetzure-rode-ui-pickled-onion/
  • Olijfolie TierraLou don ALBERTO

Instructies
 

  • Kefta kebab
  • Maal het lamsvlees twee keer door de vleesmolen tot je fijn gehakt hebt. Meng het met het rundsgehakt.
  • Snijd de look, ui en peterselie heel fijn en meng het onder het gehakt. Breng op smaak met bovenstaande kruiden, het mag stevig op smaak zijn en meng goed.
  • Verdeel het gehakt in 6, rol er balletjes van en vorm ze tot een ‘worst’ op een metalen spies. Duw ze plat. Besprenkel met olijfolie.
  • Grill het vlees op de gietijzeren rooster langs beide kanten. Haal de spiezen ervan als het vlees gaar is.
  • Platbrood
  • Verwarm de melk en laat de boter erin smelten. Doe de bloem en het zout in de keukenrobot en meng, voeg de melk met boter toe terwijl het verder kneed. Kneed het deeg redelijk kort tot het egaal is.
  • Bol het deeg op en wikkel het in plastiekfolie. Laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Verdeel het deeg in 6 stukken, bol het op en rol het uit met semola.
  • Doe wat semola op de pizzaschep, schuif het platbrood op de schep en steek het in de pizzaoven. (+/- 350 graden ) Draai het deeg zoals een pizza. Als het deeg wat kleur krijgt is het klaar. Haal het er uit voor het krokant wordt.
  • Tomatensalade
  • Snijd de tomaten in brunoise, breng op smaak met peper, zout, witte wijnazijn, olijfolie en fijngesneden koriander.
  • Fetacrème
  • Prak de feta fijn, meng er de yoghurt onder. Kruid met peper en voeg wat fijngesneden munt toe.
  • Afwerking
  • Haal het vlees van de spies, leg het op het platbrood. Dresseer de tomatensalade, fetacrème en sla er op. Werk af met wat zoetzure rode ui en eventueel wat koriander.

Notities

Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Trefwoord Feta, Grillen, Kebab, Kefta, Köfte, Platbrood, Tomaat, VONKEN

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze website te gebruiken ga je akkoord met de cooky policy.  Welke cookies? Chocolate chip cookies?