Een croqueske, dat smaakt altijd. Wil je eens iets anders dan de klassieker met ham en kaas? Probeer dan zeker deze versie met pastrami en gefermenteerde rode kool eens. De mooie balans tussen zout en zuur, zal je doen watertanden.
Je kan deze croque heel snel maken door alle ingrediënten in de winkel te gaan halen. Maar het zal nooit zo lekker zijn als je de ingrediënten zelf maakt.
Voor dit recept maakte ik pastrami en gefermenteerde kool. Dat laatste is zo gemakkelijk, dat je eigenlijk verplicht bent om het gewoon zelf te maken. Geen excuses.
Recept gefermenteerde rode kool.
Recept gerookte pastrami.
Croque pastrami met rode kool
Equipment
- 1 Croque machine
Ingrediënten
- 24 schelletjes pastrami
- 8 sneden bruin/meergranen brood dikke sneden
- 4 schelletjes belegen kaas
- 200 gram gefermenteerde rode kool
- 8 augurken optioneel
- 2 handjes rucola
- 1 eetlepel bakboter
- 8 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels Sririacha chilisaus
Instructies
- Smeer de sneden brood langs de buitenkant in met boter.8 sneden bruin/meergranen brood, 1 eetlepel bakboter
- Beleg het brood met 6 schelletjes pastrami, 1 schelletje kaas, rode kool en 2 (in schijfjes gesneden) augurken. Vouw het brood dicht en steek de croque in de machine tot het brood goudbruin is en de kaas gesmolten is.24 schelletjes pastrami, 8 sneden bruin/meergranen brood, 200 gram gefermenteerde rode kool, 8 augurken, 4 schelletjes belegen kaas
- Maak ondertussen de saus. Meng de mayonaise met Sririacha Chilisaus. Voeg eventueel meer Sririacha toe, als je graag pikant eet.8 eetlepels mayonaise, 2 eetlepels Sririacha chilisaus
- Haal de croques uit de machine, vouw de croque open om er wat rucola tussen te steken. Serveer met de saus en nog wat extra rucola en rode kool.2 handjes rucola
Heerlijk!