Niets zo lekker dan kip aan het spit met appelmoes en kroketten op zondag. Normaal stop ik even bij het kippenkraam, maar sinds ik een spit heb voor mijn Primo Oval XL maak ik het zelf. Veel sappiger dan de kip van het kraam en je kan helemaal wild gaan met kruiding.
Kip aan’t spit
Niets zo lekker dan kip aan het spit met appelmoes en kroketten op zondag. Normaal stop ik even bij het kippenkraam, maar sinds ik een spit heb voor mijn Primo Oval XL maak ik het zelf. Veel sappiger dan de kip van het kraam en je kan helemaal wild gaan met kruiding.
Equipment
- Primo Oval XL
- Rotisseriering
- Spit met vorken
- Motor voor het spit
- Houtskool
- Kerntemperatuurmeter
- Aanmaakwokkels
Ingrediënten
- Volledige kip
- Caribbean Jerk Rub
- Boter
- Appelmoes Je weet wel hoe je dat moet maken, toch?
- Aardappelkroketten
Instructies
- Haal de roosters van de barbecue en vul de vuurbox voor de helft met kolen. Maak de kolen aan met de aanmaakwokkels. Zorg ervoor dat de barbecue 160°C bereikt.
- Meng een stuk boter met een royale hoeveelheid rub en smeer het aan de binnenkant van de kip. Eventueel kan je de kip ook insmeren onder de huid.
- Smeer de buitenkant van de kip in met olie of boter en strooi er rub over, zodat de volledige kip bedekt is.
- Installeer de rotisseriering op de Primo en steek de kip op het spit. Leg het spit op de barbecue en zet de motor aan. Laat de kip zo'n 2 uur garen op 160°C.
- Check tussendoor met de kernthermometer de temperatuur van de kip (borst en billen). Als die beiden minimaal 72°C zijn dan kan je de kip van het spit halen.
- Laat de kip even rusten en snijd daarna aan. Serveer de kip met appelmoes en kroketten en geniet!
Notities
Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Op zoek naar een barbecue, houtskool of accessoires? www.barbecueplein.nl
Vlees van topkwaliteit geleverd aan jouw voordeur? Éen adres www.atelierfrancois.shop
Op zoek naar een barbecue, houtskool of accessoires? www.barbecueplein.nl