Okonomiyaki is een Japanse hartige pannenkoek. Ik maakte de Osaka variant, waarbij je de ingrediënten op voorhand mengt.
Normaal werk je de pannenkoek af met beni shoga (gepekelde gember), maar dat verving ik door gefermenteerde witte kool. Zot lekker!
Okonomiyaki met zuurkool en katenspek. Gebakken op de tepanyakiplaat van @yakiniku_grill met binchotan.
Het recept van de zuurkool (gefermenteerde witte kool) vind je hier.
Okonomiyaki
Okonomiyaki is een Japanse hartige pannenkoek. Ik maakte de Osaka variant, waarbij je de ingrediënten op voorhand mengt.Normaal werk je de pannenkoek af met beni shoga (gepekelde gember), maar dat verving ik door gefermenteerde witte kool. Zot lekker!Okonomiyaki met zuurkool en katenspek. Gebakken op de tepanyakiplaat van @yakiniku_grill met binchotan.
Equipment
- 1 shichirin Yakiniku
- 1 tepanyaki plaat Yakiniku
Ingrediënten
Pannenkoek
- 160 g zelfrijzende bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- 80 g Yamaimo
- 500 g spitskool
- 4 lente uitjes
- 8 el gefrituurde uisnippers
- 4 eieren
- 12 sneetjes katenspek
Dashi bouillon
- 5 gram kombu
- 10 gram katsubushi
- 500 ml water
Okonomiyaki saus
- 50 ml worcestersaus
- 50 ml. Japanse sojasaus
- 50 ml water
- 2 el Mirin
- 1 eetlepel suiker
- 1 el rijstazijn
- 1,5 tl Geraspte verse gember
- 1 tl maïzena
Afwerking
- katsubushi
- aonori
- Zuurkool
- Mayonaise
Instructies
Dashi bouillon
- Scheur de kombu in stukken.5 gram kombu
- Doe de kombu in koud water en breng het aan de kook.500 ml water
- Voeg de katsubushi toe en laat het net onder het kookpunt 20 minuten sudderen.10 gram katsubushi
- Zeef de bouillon en laat het afkoelen.
Voorbereiding deeg
- Meng de bloem met de suiker, het zout en het bakpoeder in een kom. Rasp de yamaimo en voeg het samen met 160 ml van de afgekoelde dashi bouillon toe aan de bloem. Meng alles goed.160 g zelfrijzende bloem, 1 tl bakpoeder, 1 tl zout, 1 tl suiker, 80 g Yamaimo
- Dek de kom af met een natte keukenhanddoek en laat het 2 uur rusten in de ijskast.
Okonomiyakisaus
- Breng alle ingrediënten aan de kook en voeg daarna de maïzena toe. Roer tot het een glad mengsel is en laat de saus afkoelen50 ml worcestersaus, 50 ml. Japanse sojasaus, 50 ml water, 2 el Mirin, 1 eetlepel suiker, 1 el rijstazijn, 1,5 tl Geraspte verse gember, 1 tl maïzena
Pannenkoek bereiden
- Snijd de spitskool en de lente ui in fijne reepjes.500 g spitskool, 4 lente uitjes
- Verdeel de spitskool, lente ui en het deeg gelijk over 4 kommetjes.
- Voeg aan elk kommetje 2 eetlepels gefrituurde uitjes toe.8 el gefrituurde uisnippers
- Voeg aan elk kommetje 1 ei toe.4 eieren
- Meng het deeg in elk kommetje goed door elkaar tot het een smeug mengsel is
Bakken
- Maak de binchotan houtskool aan en leg het in de Shichirin. Plaats de tepanyaki plaat er op en laat het 10 minuten warm worden.
- Bestrijk de tepanyaki met een beetje olie.
- Giet de inhoud van één kommetje op de plaat en vorm het tot een dikke pannenkoek. (Als je een grote plaat hebt, kan je er meerdere tegelijk bakken.)
- Leg het spek op de pannenkoek.12 sneetjes katenspek
- Laat de pannenkoek ongeveer 2 minuten bakken, tot de onderkant bruin is. Draai de pannenkoek om, zodat het buikspek nog even mee kan bakken.
- Haal de pannenkoek van de tepanyaki als ze volledig gaar is.
Afwerking
- Werk de pannenkoek af met mayonaise, okonomiyaki saus, zuurkool, aonori en katsubushi.katsubushi, Zuurkool, Mayonaise, aonori
Notities
Smakelijk!
Uitgetest? Laat het dan weten @rookpluim_ op Instagram.
Op zoek naar een Shichirin barbecue? www.yakinikugrill.com
Vlees van topkwaliteit geleverd aan jouw voordeur? Éen adres www.atelierfrancois.shopOp zoek naar de perfecte startercultuur? www.kultured.be